-
De ‘3-30-300’-regel voor stedelijke vergroening
De stedelijke vergroening staat centraal in het streven naar gezondere, duurzamere steden. Een krachtige leidraad hierin is de 3-30-300 regel van urban forestry expert Cecil Konijnendijk….
Lees verder -
Mitigerende maatregelen: zo ga je om met beschermde flora en fauna
Heeft jouw (bouw)project invloed op de leefomgeving van dieren en planten? Dan is de kans groot dat je mitigerende maatregelen moet nemen om de aanwezige flora-…
Lees verder -
Ecologisch maaibeheer
Het is een eeuwenoude klus: grasmaaien. Sinds jaar en dag zijn we al verzot op het beeld van een strak gemaaid gazon. Een overtuiging die het…
Lees verder -
Infiltratie en buffering van (regen)water
We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenval. Tijd dus voor een klimaat adaptieve buitenruimte en infiltratie van regenwater.
Lees verder -
Bestrijding van invasieve exoten
Bestrijding van invasieve exoten kan een intensief proces zijn, maar is absoluut noodzakelijk om schade aan de leefomgeving te voorkomen.
Lees verder -
Terreinbeheer bij leegstand
Een verwilderde buitenruimte brengt reële risico’s met zich mee, terwijl dit met budgetvriendelijke leegstandsbeheer goed te ondervangen is.
Lees verder -
Wat is BREEAM-NL?
BREAAM is een certificeringsmethoden die geeft inzicht in de duurzaamheidsprestaties van nieuwbouw, bestaande bouw of een gebied.
Lees verder -
Hittestress
Vooral in stedelijke gebieden is hittestress een groeiend issue. Gelukkig kan hittestress door slimme terreininrichting worden verminderd.
Lees verder -
Natuur Netwerken
Een natuurnetwerk is een netwerk van aaneengesloten natuurgebieden, die met elkaar worden verbonden middels verbindingszones.
Lees verder -
Flora en Fauna
Flora en fauna zijn verzamelbegrippen voor alle planten en dieren in een gebied. Flora verwijst naar de planten en fauna naar de dieren.
Lees verder -
Biodiversiteit
Biodiversiteit (een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten) is niet meer weg te denken als het om duurzaamheid gaat.
Lees verder -
Groene leefomgeving
Een groene leefomgeving blijkt steeds belangrijker. Onderzoek wijst uit dat groen een positief effect heeft op de kwaliteit van leven.
Lees verder -
De buitenruimte als healing environment
Een healing enviroment is een omgeving die is ingericht om een positief effect te hebben op het welzijn van de mens.
Lees verder -
Natuurinclusief bouwen
Natuurinclusief bouwen is een duurzame vorm van bouwen, waarbij de natuur wordt geïntegreerd in het gebouw.
Lees verder